Monday, October 20, 2008

De cariera

Azi am avut o prezentare... despre cariera, pentru studenti. Din perspectiva unui recruiter.
S-a intamplat in cadrul unui eveniment, organizat de AIESEC: One Week University - suita de prezentari din partea companiilor de IT locale, toate destinate studentilor cu specializare tehnica.
Daca esti student, ti-l recomand. Mergi si asculta. Foloseste-ti resursele critice ca sa chestionezi si sa afli mai mult.
E unul dintre evenimentele in care companiile, pe langa subiecte de interes pentru publicul cu care discuta, aduc in discutie si oportunitatile de cariera, mediul companiei. Azi am vorbit cu studentii despre cum faci sa te angajezi la locul potrivit pentru tine. Si ne-am invartit destul de mult in jurul celor 5 minute pe care le ai la dispozitie in timpul unui prim interviu ca sa pui intrebari.
E prea putin timp si prea mare presiune. Toate rubricile de "sfaturi utile" pentru interviu iti spun ca o sa mai fii si judecat dupa intrebarile pe care le pui.
Asa ca atunci cand esti student, mergi la evenimente cum e OWU (apropo, azi a fost abia prima zi, intrarea la prezentari e libera si tot ce ai nevoie e sa consulti programul de pe site) si pune multe intrebari: sa pui intrebari incomode nu inseamna sa fii nepoliticos.
... Si nimeni nu te judeca la interviu dupa intrebarile la obiect. Dimpotriva, ar fi mana cereasca pentru un intervievator sa vada ca aduci in discutie subiecte serioase, care mai demonstreaza si ca te-ai documentat inainte sa vii la interviu!
Revin cu un comment cu link-ul la eveniment.

1 comment:

  1. Am promis ca revin cu linkul la One Week University: http://owu.myaiesec.ro/

    ReplyDelete